Ingrediente:
– 500 ml apa
– 250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, frunze de patrunjel, spanac)
– doua lingurite de faina. supa crema
– un galbenus de ou (optional)
– o lingurita de unt
– verdeata
– sare
– 100 ml lapte
Preparare:
Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte bine. Dupa ce au fiert, se strecoara apa iar zarzavatul se paseaza de cateva ori printr-o sita deasa. Piureul obtinut din zarzavat se aseaza in supa strecurata si se pune din nou la fiert. Intre timp se pregateste un sos din 5 g unt, 5 g faina si 100 ml lapte.
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca. Se stinge cu laptele. Se lasa sa fiarba inca vreo 10 minute la foc slab. Peste acest sos se toarna supa si se lasa in continuare la fiert intre 5 si 10 minute. Se bate constant pentru a nu se prinde de vas.
Dupa ce a fiert destul se adauga verdeata tocata foarte marunt. Optional se poate adauga si un galbenus de ou fiert sau crud. Poti adauga la final o lingurita de zeama de lamaie sau suc de rosii.