Rețeta de cheesecake fără gelatină și fără coacere este una nemaipomenită, simplu de realizat și delicioasă. Combinația de fructe și brânzeturi este una foarte gustoasă, dar și foarte sănătoasă.
Pentru rețeta de cheesecake se pot alege fructe după gust sau posibilitate, nu necesită un tip anume. Dar este bine să se țină cont că fructele mai acrișoare îi dau părjiturii o savoare aparte. Pentru a fi și mai sănătoasă, înlocuim zahărul cu mierea și astfel o putem da fără grijă și micuților
Ingrediente:
- 400 de grame de mascarpone
- 400 de grame de brânzică de vaci
- 2 linguri mari de smântână
- 400 de grame fructe proaspete sau congelate
- 3 linguri de agar agar, întăritor natural ce se găsește în magazinele naturiste
- 4 linguri de miere
- 200 de grame de biscuiți digestivi fără zahăr
- 100 de g unt
- vanilie
Cum se prepară un cheesecake fără gelatină și fără coacere
Rețeta este una foarte simplă și rapidă. Se pisează biscuiți și se amestecă cu untul topit.
Apoi se pun într-o formă de tort tapată cu folie alimentară și se presează bine. Astfel, obținem blatul. Pe margini punem un rând de fructe.
Toate lactatele le amestecăm cu vanilia și 3 linguri de miere.
Într-o crăticioară punem 250 de ml de apă împreună cu două linguri de agar agar și fierbem tot timp de 8 minute. La final adăugăm o lingură de miere, apoi turnăm conținutul, așa fierbinte, peste brânzeturi și amestecăm repede. Atenție, dacă îl lăsăm să se răcească se va coagula și se vor forma cocoloașe. Compoziția astfel obținută se toarnă în formă, peste fructe și biscuiți și se nivelează cu o lingură.
Într-o altă crăticioară punem fructele care au mai rămas împreună cu 200 ml de apă și 1 lingură de agar agar pudră și le fierbem timp de 8 minute. Apoi turnăm totul peste brânzeturi, în forma de tort și nivelăm din nou.
Si gata, ai obtinut un cheesecake fără gelatină și fără coacere Mai este nevoie doar de puțină răbdare pentru că trebuie să stea la frigider 2-3 ore ca să se întărească.
Text: Alina Serea
Foto- arhivă personală