Ingrediente:
• 1⁄2 baghetă de pâine, ruptă bucăţi • 6 linguri ulei de măsline, plus ceva pentru stropit • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi • 400 g roşii, tăiate sferturi • 1 ceapă roşie, tăiată rondele • 1 lingură oţet de vin balsamic • 4 smochine, tăiate sferturi • 50 g parmezan, ras • 1 legătură busuioc, doar frunzele rupte
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 5/190°C. Pune pe o tavă de copt bucăţile de baghetă, stropeşte-le cu 1 lingură ulei de măsline şi coace 10 min, până se rumenesc.
Între timp, amestecă uleiul rămas, usturoiul, roşiile, ceapa roşie şi oţetul şi asezonează. Adaugă pâinea şi las-o să se înmoaie. Adaugă smochinele, parmezanul şi busuiocul, amestecă bine, mai stropeşte cu puţin ulei. Serveşte imediat.
Mai multe reţete găseşti pe avantaje.ro