Ingrediente:
legume pentru supa
frunze dafin
sare
piper
200 g ton
50 g ceapa
2 linguri suc de lamaie
4 linguri ulei de masline
1 legatura busuioc
2 catei de usturoi
30 g masline
Preparare:
Legumele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Se oparesc in 500 ml apa fiarta cu foi de dafin. Se fierb in continuare la foc mic 10 minute.
Alaturi de legume se adauga pestele. Ceapa se decojeste, se taie sferturi, se fierbe putin cu pestele si apoi se scoate.
Sucul de lamaie se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. Busuiocul se curata, iar frunzele se toaca marunt.
Usturoiul se curata, se toaca si se amesteca cu busuiocul. Se adauga la sosul de salata.
Pestele se scoate din supa si se taie bucati. Maslinele se taie in jumatate si se adauga impreuna cu ceapa.. Deasupra se toarna sosul.