Ingrediente:
– 175 g unt
– 175 g zahar tos
– 3 oua de casa
– 175 g faina cu praf de copt
– ½ lingurita praf de copt
– 1 lingurita esenta de vanilie
– 500 g glazura fondanta care poate fi rulata
– 4 linguri gem de caise
– 250 g glazura colorata care poate fi rulata
Preparare:
1. Incalziti cuptorul pana la 4/180°C. Ungeti o tava de 20 cm2.
2. Bateti untul cu zaharul pana cand obtineti un amestec moale si pufos; adaugati ouale pe rand. Presarati faina, praful de copt si ½ lingurita de sare; adaugati esenta de vanilie si bateti compozitia pana obtineti o pasta compacta. Turnati amestecul in tava si coaceti-l 25 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul prajiturii iese perfect curata. Lasati prajitura sa se raceasca, apoi taiati-o in 25 de bucatele patrate.
3. Impartiti glazura fondanta in 25 de bucati. La fiecare prajitura, intindeti gla-zura astfel incat sa acopere partea superioara si partile laterale ale acesteia. Ungeti putin gem pe prajitura si intindeti glazura fondanta deasupra, ajustand-o pe partile laterale cu degetele; indepartati glazura in exces cu un cutit ascutit.
4. Desfaceti glazurile colorate, decupati cercuri si litere si lipiti-le, cu gem, pe prajituri.