Ingrediente:
Pentru aluat :
– 500 g faina,
– 250 g margarina,
– 3 linguri zahar pudra,
– 2 galbenusuri,
– 20 g drojdie,
– un sfert de ceasca de lapte,
– 1 varf de cutit de sare;
Pentru umplutura :
– 250g nuci macinate,
– 200 g zahar pudra,
– stafide,
– coaja rasa de la jumatate de lamaie
Preparare:
Se incorporeaza margarina in faina, se adauga drojdia diluata in laptele caldut, galbenusurile, zaharul si sarea. Se framanta un aluat care se lasa ( acoperit ) timp de 20 de minute.
Se imparte apoi aluatul in 3 parti egale si se intind 3 foi. Se aseaza prima foaie pe tava unsa si tapetata cu faina, se unge cu gem acrisor si se presara deasupra jumatate din nucile amestecate cu zaharul si stafidele dupa gust.
Se acopera cu foaia a doua si se pune restul de umplutura. Ultima foaie se unge cu albusul batut. Se coace in cuptor la foc potrivit timp de 45 de minunte.