Este foarte sănătoasă şi gustoasă. Iată cum să prepari cea mai bună prăjitură cu morcovi, fără coacere.
Ingrediente
Pentru bază:
• 2 ½ căni morcovi tocaţi (aproximativ 3-4 morcovi mari)
• 1 cană nuci crude
• 1 cană curmale fără sâmburi
• ½ cană nucă de cocos neîndulcită mărunţită
• 1 linguriţă scorţişoară
• ½ linguriţă nucşoară
• 1 vârf de cuţit de sare
Pentru cremă:
• 1 cană caju crude, înmuiate peste noapte
• ¼ cană apă
• 3 linguri sirop de agave, sirop de arţat sau miere
• 1 linguriţă extract de vanilie
• sucul de la ½ lămâie
• 1 vârf de cuţit de sare
• 1/3 cană ulei de nucă de cocos topit
• nuci şi scorţişoară pentru decor
Mod de preparare:
Îmbracă un vas rotund cu diametrul de aproximativ 23 cm (sau o tavă pătrată, de 8 x 8 cm) cu hârtie de copt, astfel încât să acoperi complet şi marginile.
Pune amestecul în vas/tavă, presează şi nivelează, apoi ţine la rece.
Pentru cremă, scurge boabele de caju şi clăteşte-le cu apă rece. În blender sau robotul de bucătărie, pune caju, apa, siropul de agave/ siropul de arţar/ mierea, vanilia, sarea şi sucul de lămâie şi amestecă foarte bine, până obţii o compoziţie fină, omogenă (în funcţie de puterea blenderului/ robotului de bucătărie, s-ar putea să dureze 10 minute). Adaugă uleiul de nucă de cocos topit şi amestecă din nou. Toarnă peste amestecul cu morcovi, netezeşte şi pune la congelator pentru 2 ore.
După 2 ore, scoate prăjitura din tavă, las-o 10 minute, apoi tai-o în bucăţi cu un cuţit foarte ascuţit şi încins (trece-i lama prin foc). Decorează cu nuci şi scorţişoară. Mai lasă încă 15 minute să se dezgheţe, apoi serveşte.
Ţine prăjitura la congelator şi scoate-o cu aproximativ 25 de minute înainte de servire.
Sursa: willbakeforbooks.com