Ingrediente:
Pentru foi:
250 gr.zahar pudra
80 gr margarina
3 linguri miere de albine fierbinte
2 oua
4 linguri de lapte
1 lingurita de bicarbonat stins in lamie sau otet
faina cat cuprinde,
sare
Pentru crema:
4 budinci de vanilie
1 l lapte
200 gr zahar pudra
1 cutie margarina
Pentru glazura:
150 gr zahar pudra
2 linguri de cacao
2-3 linguri de apa fierbine
1-2 linguri ulei
Preparare:
Din ingredientele enumerate pentru foi se prepara un aluat, care se imparte in doua. Din prima jumatate se fac 4 foi care ce coc pe dosul tavii (30/40 cm), iar cand le scoti din cuptor calde se taie in lungime trei fasii, iar din cealalta jumatate se fac 24 de bastonase.
Crema: margarina se freaca foarte bine apoi se adauga zaharul. Separat se fierbe budinca in lapte se amesteca pana se raceste, iar cand sa racit se amesteca cu margarina frecata cu zahar cu mare atentie sa nu se taie crema. Se pune o fasie, se pune putina crema apoi 3 bastonase, iar se pune crema apoi doua bastonase apoi crema si un bastonas si iar crema.
Se iau alte doua fasii si se pun in lateral ca la o casuta si se fixeaza usor. Deasupra se pune glazura preparata din 150 gr zahar cu cacao, cu 2-3 linguri apa firbinte si 1-2 linguri ulei se freaca repede si se pune peste cele doua foi laterale. Prajitura arata ca un triungi. Este placerea copiilor