Ingrediente:
– 4 albusuri
– 120 g zahar
– 100 g zahar pudra
– 15 g intaritor alimentar
Pentru glazura :
– 2 albusuri
– 50 g zahar
– 200 g zahar pudra
– putina cacao
Pentru garnitura :
– covrigi de zahar
– bombonele de ciocolata
– zahar decorativ colorat
– martipan galben
Preparare:
Se bat albusurile impreuna cu zaharul. Se fac sabloane din carton (o casa trebuie sa aiba cca. 10 – 15 cm inaltime), in care se toarna compozitia, in straturi subtiri.
Partile componente ale casei, cu sablon cu tot, se introduc in cuptor si, dupa coacere, usa cuptorului se lasa usor intredeschisa – compozitia se intareste peste noapte. A doua zi, se amesteca zaharul pudra, zaharul si albusurile. Se scot doua linguri de continut si se bat impreuna cu cacao.
Compozitia alba si cea cu cacao se baga intr-o seringa din hartie sau tul. Se formeaza casele prin lipirea componentelor coapte in ziua precedenta cu compozitia proaspata. Se decupeaza ferestre si usi din martipan si se decoreaza dupa…gust.