De-a lungul timpului, la Hollywood au luat naştere nu doar cele mai reuşite filme, ci şi cele mai surprinzătoare (şi de succes) diete. Una dintre acestea este dieta cu mâncare de bebeluşi, care are mare succes în rândul celebrităţilor.
Inventată de Tracy Anderson, antrenoarea personală a multor staruri de la Hollywood, regimul de slăbit cu mâncare de bebeluşi 'se prezintă' ca o alternativă sănătoasă, rapidă şi gustoasă la toate dietele de care tot auzim şi pe care le încercăm în speranţa de a pierde kilogramele în plus.
Printre starurile care au încercat această dietă-minune se numără Gwyneth Paltrow, Madonna, Lady Gaga şi Jennifer Aniston. Aceasta din urmă a slăbit până la patru kilograme într-o săptămână.
Dieta cu mâncare de bebeluşi constă în 14 porţii de mâncare pasată pentru bebeluşi pe zi şi o cină sănătoasă (dietetică) de adult. Conform antrenoarei Tracy Anderson, acest regim este foarte bun pentru digestive: „Am vrut ceva care să elimine toxicitatea şi să întrerupă obiceiurile proaste, iar sistemul digestiv să funcţioneze'. Dieta include şi fructe pasate, făină de ovăz, pere cu scorţişoară, supe care conţin păpădie şi o cină cu carne slabă şi legume.
Ca răspuns la dieta cu mâncare de bebeluşi, medicii nutriţionişti susţin că o dietă sănătoasă presupune pierderea a cel mult două kilograme într-o lună, în cazul unei persoane care nu are un axces de grăsime, şi patru kilograme pe lună, în cazul unei persoane supraponderale.
„Regimul cu mâncare de bebeluşi oferă rezultatele dorite. Corpul pierde rapid în greutate, deoarece primeşte doar piure de mere sau morcovi', explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Dietele care duc la pierderi spectaculoase de kilograme într-un timp scurt provoacă dezechilibre. „Metabolismul unui copil este diferit de cel al unui adult. Acelaşi lucru se întâmplă şi în rândul adulţilor, unde fiecare persoană are un metabolism diferit. Persoanele care vor să slăbească trebuie să apeleze la un medic, iar specialistul îi va recomanda un regim personalizat, care ţine cont de stilul lui de viaţă şi nu numai', continuă prof. dr. Mencinicopschi.
Medicii nutriţionişti sunt de părere că un regim cu mâncare de bebeluşi generează carenţe în organismul unui adult. „Corpul unui adult are nevoie de un cocktail zilnic de proteine, vitamine, aminoacizi şi chiar de grăsimi', conchide prof. dr. Mencinicopschi.
Foto: shutterstock.com