Se cheamă Tom și Jerry , dar nu e pentru copii. Uite cum să prepari un cocktail celebru, datând din secolul al XIX-lea, un strămoș al lichiorului de ouă de astăzi.
Numele acestui cocktail nu are de fapt, de-a face cu desenele animate. El este inspirat de piesa ‘Tom and Jerry, or Life in London), o adaptare a cărții Life in London, or The Day and Night Scenes of Jerry Hawthorn Esq. and his Elegant Friend Corinthian Tom (scrisă de 1821 de Pierce Egan). Băutura a devenit faimoasă în Statele Unite și este unul dintre cocktailurile tradiționale de Crăciun și Revelion. Se pregătește foarte ușor, în doar 5 minute și are un gust cu totul aparte.
Ingrediente/4 porții
- 3 ouă (separi albușul de gălbenuș)
- 3 linguri de zahăr pudră
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
- 0 jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
- 120 ml coniac încălzit
- 120 ml rom încălzit
- lapte cald/fierbinte
Într-un vas bate albușurile spumă, până când se întăresc bine și nu se răstoarnă dacă întorci vasul. Separat freacă bine gălbenușurile împreună cu zahărul, scorțișoara și cuișoarele. După ce ai obținut o pastă omogenă și zahărul este bine dizolvat, amestecă totul cu spuma din albușuri. Toarnă 2 linguri din compoziție în fiecare pahar și adaugă 30 ml de coniac și 30 ml de rom în fiecare cană, umplând apoi până la baza paharului cu lapte cald/fierbinte.
Amestecă bine și presară deasupra praful de nucșoară.
foto Shutterstock