Foarte dulce, dar sărac în calorii (doar 30 la suta de grame), pepenele roșu este unul dintre cele mai sănătoase alimente de vară. Uite de ce să-l introduci și tu în meniul tău.
- Pepenele roșu conține foarte multă vitamina A – 500 g de pepene roșu acoperă doza zilnică necesară de vitamina A, esențială organismului pentru sănătatea ochilor și buna funcționare a sistemulului imuntar, dar și pentru sănătatea pielii.
Bogat în licopen, betacaroten, luteină și alți antioxidanți, pepenele roșu te protejează de cancer la sâni, colon, plămâni sau pancreas
- Studiile demonstrează că, grație conținutului său de licopen și alți antioxidanți, pepenele roșu te ferește, într-o oarecare măsură, de acțiunea nocivă a razelor ultraviolete.
- Potasiul pe care îl conține pepenele roșu este foarte important pentru buna funcționare a inimii – reglează tensiunea și menține celulele sănătoase. Dacă mănânci pepene roșu scazi riscul de atac vascular cerebral și alte boli cardiovasculare.
- Pepenele roșu este bogat în vitamina C și magneziu – care te feresc de agenții
infecțioși și contribuie la buna funcționare a sistemului cardiorespirator dar și a sistemului nervos.
- Pepenele roșu este considerat un antidepresiv natural, grație conținutului său ridicat de vitamina B și magneziu (mineralul antistres). Introdu-l și tu în meniu și ține depresia departe!
foto Shutterstock