Alaptat, biberoane, diversificare, piureuri, sucuri, apa, canute, lingurite, farfuriute, bavetele – in primul an ne iau tot timpul pe nepregatite.
Cu alaptatul, lucrurile par mai usoare. Dar pana sa te prinzi care este pozitia corecta la san, daca se hraneste suficient, cum sa-l tii mai bine, ca sa fii sigura ca eructeaza – te-ai trezit ca la vizita pediatrului se vorbeste deja despre diversificare.
Vei incepe sa pregatesti sucuri de fructe si legume – morcovi, mar si abia apoi citrice – in cantitati reduse, dar cat stres, cate discutii cu pediatrul pentru acea prima lingurita de suc.
Vei studia cu atentie orice modificare in scaunul copilului, vei intra in panica la primul refuz al micutului si te vei gandi disperata ca nu-l vei putea convinge in veci sa manance fructe si legume, vei inversa ziua de morcovi cu cea de mar, in functie de dispozitia copilului si tot asa.
La un moment dat, vei descoperi, plina de recunostinta, borcanasele cu piureuri gata preparate pentru bebelusi, care au, ce-i drept, niste avantaje.
Dar la prima vizita a mamei soacre sau a celei proprii, care va stramba usor din nas si va incepe o poveste despre cum, pe vremea cand erai tu mica, toata familia trudea din zori pana in seara, sa-ti pregateasca tie mancare proaspata, te vor apuca remuscarile.
Te vei gandi ca daca ele au putut, ai putea si tu sa pregatesti hrana copilului tau, mai ales ca ai la indemana minunile tehnicii moderne.
Citeste continuarea in revista BABY – mai.