Vrei să petreci timp de calitate cu copilul tău, dar nu ai nicio idee cum ai putea face asta, astfel încât să-i captezi atenția? Dorești să-l faci să nu mai petreacă atât de mult timp utilizând tot felul de device-uri și să-l ancorezi mai mult în realitate? Vrei să-l educi și să-l ajuți să se dezvolte sănătos, devenind un copil îndemânatic și creativ? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuia! Acest articol ți-a pregătit 3 metode prin care poți realiza acest lucru și pe care copilul tău le va iubi, cu siguranță, așadar, urmărește-l în continuare pentru a vedea despre ce e vorba!
Iată 3 activități creative și recreative, utile pentru dezvoltarea copilului tău
1. Plimbare cu barca pe lac
Prima metodă prin care îți poți întări relația cu copilul tău este stabilirea unei zi pe săptămână în care puteți merge să vă plimbați cu barca pe lac, petrecând timp de calitate unul cu celălalt, în natură. Acolo puteți lua sendvișuri și băuturi cu voi pe care să le savurați în timpul plimbării, bucurându-vă de razele soarelui împreună. De asemenea, puteți hrăni peștii și păsările și îl poți învăța diferite lucruri interesante despre acestea de fiecare dată, pentru a menține această activitate atractivă pentru el.
2. Lucru manual
O altă activitate pe care îl poți încuraja pe copilul tău să o facă sau chiar să o faceți împreună este lucrul manual, mai exact confecționarea diferitor obiecte de decor pe care, ulterior, le puteți găsi un loc în casă. Acest lucru este modul perfect prin care copilul poate rămâne mereu în priză, devine mai răbdător, și nu în ultimul rând, mai inventiv.
O idee excelentă sunt terariile cu plante pentru copii pe care le poate crea chiar el, cu puțin ajutor din partea ta. Pe lângă faptul că sunt un obiect de decor deosebit, se confecționează extrem de ușor și le puteți oferi și cuiva drag în dar. Aceasta este una dintre numeroasele activități educative cu plante pentru copii pe care ei le adoră, în general, așadar nu trebuie să-ți faci griji că nu îl va captiva.
3. Călărit
O altă activitate perfectă pentru a se conecta cu natura, dar și pentru a deveni mai empatic, sensibil și atent la nevoile celor din jur sunt lecțiile de călărit. În urma acestui lucru, el va fi mai curajos, mai echilibrat și va iubi animalele chiar mai mult decât o făcea înainte, iar vestea bună este că și aici puteți face asta împreună, așadar, nu ezita să încerci și această variantă.
Acum că ai aflat doar câteva dintre nenumăratele activități pe care le poți face alături de copilul tău pentru a vă consolida relația părinte-copil și a-l ajuta să se dezvolte, nu mai pierde vremea și treci la treabă! Îți vei mulțumi singură pentru alegerea făcută și vei observa ce diferență semnificativă pot face astfel de gesturi mici în comportamentul și stilul de viață de după al copilului.
Sursă foto: Shutterstock.com