Umorul ne face mai puternici. Ce activități cu râsete să planifici alături de familie și prieteni

Ceea ce știam cu toții pe pielea noastră e confirmat tot mai frecvent și de cercetători: râsul ne apropie și ne ajută să avem relații mai puternice.

Așa se explică, de exemplu, popularitatea foarte mare a serialelor de divertisment de la televizor sau chiar a ședințelor de „Laughter Yoga’, terapie prin râs, care au apărut și la noi.

Explicația e simplă: râsul e foarte contagios. Dacă te afli în preajma cuiva care râde, cu siguranță se va lua și la tine. Și cu cât râzi mai mult, cu atât ești mai sănătos și mai relaxat.

Dintre toate beneficiile pe care le are umorul, unul este tot mai important: contribuie la relații foarte puternice între membrii unei familii sau prieteni. Acest aspect o să te intereseze mai ales dacă ai ajuns la vârsta la care începi să crești o familie, pentru care îți dorești toată fericirea din lumea.

Sesiunile de râs alături de apropiați – copii sau adulți, rude sau prieteni – sunt una dintre cele mai eficiente metode prin care să ne facem relațiile puternice, vii și pline de entuziasm. Umorul și comunicarea care are la bază jocurile ne întăresc relațiile prin declanșarea sentimentelor pozitive.

Când râdem alături de o persoană dragă, se creează o legătură emoțională pozitivă. Ea ne ajută să depășim stresul, neînțelegerile și micile dezamăgiri pe care le-am putea avea. Astfel, o sesiune de râs în familie ne scapă de griji și ne ajută să fim mai spontani, ne îndepărtează de o gândire plină de resentimente, critici și îndoieli și ne ajută să ne exprimăm cu ușurință adevăratele sentimente, pe care de cele mai multe ori le ținem ascunse bine.

Iar dacă partenerii sunt copiii, e cu atât mai benefic: îl înveți cum să devină un adult sănătos, cum să aibă încredere în el și cum să construiască relații trainice.

Acum, să lăsăm teoria deoparte și să trecem la practică! Ca să te distrezi și relaxezi alături de ai tăi, mici sau mari, uite ce activități îți recomandăm:

  • uitați-vă la o comedie: alege un serial la TV sau un video pe YouTube (noi te sfătuim să alegi unul cu pisici, căței sau alte animăluțe, sunt cele mai amuzante)
  • mergi cu colegii de birou la un show de stand-up comedy
  • faceți o întrecere de bancuri (potrivit mai ales când ieșiți la un picnic undeva în aer liber)
  • planificați o seară de jocuri în familie (alegeți jocul în funcție de preferințe și media de vârstă)
  • jucați-vă cu un animăluț: nu e obligatoriu să aveți unul acasă, puteți merge la ferme din jurul orașului sau la centre speciale de echitație sau de creștere a animalelor, care au și programe speciale de joacă, mângăiat și îngrijit animale
  • citiți împreună o carte haioasă: benzile desenate sau cărțile cu ilustrații sunt potrivite mai ales când partenerul tău e un puști – copilul tău, un nepoțel sau copilul celei mai bune prietene.

Pentru ultima variantă, îți recomandăm seria „Murdărici’. Cele cinci cărți urmăresc întâmplările amuzante ale lui Murdărici, un cățeluș năzdrăvan, alături de stăpânul său, Ben, un puști de 6 ani.

Aventurile lor sunt potrivite pentru toți copiii, dar mai ales pentru preșcolari. Ei se vor distra alături de tine, iar tu le vei fi ghid și partener de distracție. Găsești colecția la chioșcuri la prețul de 14,99 lei

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole