Ți-am pregătit o rețetă super simplă și rapidă pentru un tort iepuraș. Tortul iepuraș este desertul ideal și de maxim efect, pentru masa de Paște.
Ingrediente pentru un tort iepuraș
- ● 6 ouă
- ● 1 cană de zahăr
- ● 1 cană de făină
- ● 5 linguri de ulei
- ● praf de copt
- ● vanilie
Cum sa pregatesti un tort iepuraș
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Albușurile se bat spumă și se adaugă zahărul până se obține o compoziție tare.
Gălbenușurile se freacă bine cu uleiul.
Se toarnă gălbenușurile în spuma de albușuri și se amestecă ușor cu telul sau cu lingura de lemn (nu cu mixerul) ca să nu se lase.
Se adaugă făina, praful de copt stins cu lămâie sau oțet și vanilia și se amestecă la fel de ușor.
Se preîncălzește cuptorul la 120 grade C.
Se unge cu ulei sau unt o formă rotundă de tort, se pune hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se lasă la copt timp de o oră.
După ce blatul s-a răcit se taie în două, apoi decupați mici bucățele și încercați să-l asamblați conform imaginii de mai jos.
Se însiropează, însă nu prea tare, și se umple cu o cremă după preferință.
Se ornează cu nucă de cocos albă și drajeuri colorate.
Urechile se taie din hârtie roz.