Ingrediente:
Blat:
8 oua,
8 linguri zahar,
8 linguri faina,
un praf de copt
Crema:
6 oua,
12 linguri zahar,
1 pachet unt,
2 plicuri zahar vanilat,
fructe: ananas, banane, portocale, kiwi
Preparare:
Pentru blat se procedeaza ca la orice pandispan, se taie in trei pe orizontala si se insiropeaza. Ouale se bat spuma cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate incontinuu pana se formeaza o crema grasa, se adauga vanilia si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul.
Montam tortul pe farfurie astfel: blat-fructe-crema, blat-fructe-crema, blat-fructe-crema. Dam tortul la rece pentru o ora si taiem tortul in doua parti egale pe vertical. Intoarcem cele doua parti spate in spate si taiem in doua astfel incat sa formam aripioarele fluturasului.
Pentru ornat: 400 ml frisca lichida HULALA, 4 linguri zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri smantana si colorant alimentar pentru frisca. Pofta buna!