Tort diplomat cu fructe si mascarpone

Ingrediente:

Blat:
vanilie
pandispan pentru tort

Crema de piersici:
400 g piersici din compot
6 linguri zahar tos
150 ml suc compot de piersici
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300 ml lapte
1 plic zahar vanilinat

Crema de capsuni:
700 g capsuni
10 linguri zahar tos
250 g mascarpone
2 pliculete gelatina
2 plicuri frisca
300 ml lapte

Pentru ornat:
5 kiwi
15 capsuni
1 pliculet de jeleu rosu
2 linguri zahar
250 ml apa

 

 

Preparare:

Crema cu piersici: Se pun la scurs piersicile din compot, dupa care se taie cubulete. Gelatina se pune la inmuiat in sucul din compot timp de 10 minute, apoi se toarna peste piersicile din compot si se amesteca la cald 2 minute, apoi se lasa la racit. Se bate praful de frisca cu 6 linguri de zahar tos si cu laptele pana ce se intareste bine. Frisca obtinuta se amesteca cu gelatina cu piersici – racita in prealabil – pana obtinem o crema, pe care o vom pune la frigider pana pregatim cea de a doua crema – insa nu foarte mult timp.

Crema de capsuni: Se spala capsunile si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs, se pun intr-un bol si se paseaza cu blender-ul pana obtinem un piure. Punem un pliculet de gelatina la dizolvat in 150 ml apa pe baie de aburi. Dupa ce sa dizolvat adaugam gelatina peste piureul de capsuni amestecam pana la omogenizare, dupa care lasam la racit. Peste piureul de capsuni cu gelatina adaugam zaharul tos si branza mascarpone si amestecam. Batem praful de frisca cu laptele pana devine tare si adaugam frisca obtinuta peste piureul de capsuni cu mascarpone, amestecand pana obtinem o crema omogena.

Luam blatul de tort care este impartit in trei nivele, in cazul nostru – insa pentru acest tort vom folosi doar 2 nivele, punem primul strat de blat intr-o tava de tort cu margine mobila, il insiropam in prealabil si punem peste el crema de piersici. Peste crema de piersici punem 85% din crema de capsuni, apoi acoperim cu cel de al doilea nivel al blatului. Deasupra punem crema de capsuni ramasa si ornam cu rondele de kiwi si feliute de capsuni. In final dizolvam un pliculet de jeleu pentru ornat torturile amestecat cu 2 linguri de zahar in 250 ml apa. Amestecul obtinut se pune la fiert 1 min. Jeleul rezultat se toarna peste fructe. Pofta buna!

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole