Ingrediente:
un pachet mare de piscoturi
o cutie de compot de ananas
un litru de frisca Hulala
4 oua
4 pliculete gelatina
300 gr zahar
Preparare:
Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Se bat galbenusurile cu 150 gr zahar, dupa care se pun la fiert la foc mic impreuna cu gelatina. Se fierb pana se ridica o spuma, dar sa nu clocoteasca. Apoi se raceste, dar nu de tot, si se adauga 500 gr de frisca Hulala batuta cu mixerul. Separat, se bat albusurile cu 150 gr zahar si se amesteca cu crema de mai sus. Se ia o cratita inalta pe care se aseaza un ciolofan alimentar, pe fundul si imprejurul cratitei.
Piscoturile se insiropeaza cu siropul de la compotul de ananas si le asezati pe orizontala pe fundul cratitei si imprejurul acesteia orizontal. Apoi turnati peste ele crema si cate un strat de anans tocat, iar un strat de crema, pana umpleti cratita. Se da la rece. A doua zi rasturnati cratita tinand de ciolofan, tortul se desprinde frumos, dupa care il ornati cu cealalta jumatate de frisca batuta Hulala. Se orneaza cu fructe, ciocolata rasa, dupa preferinte si gust. Este un tort cu frisca delicios si usor. Pofta buna !