Ingrediente:
500 ml lapte,
3 galbenusuri,
2 linguri amidon alimentar,
2 linguri gelatina (2 pliculete) inmuiata in apa rece,
5 linguri zahar,
fructe (ananas, portocale sau mandarine, caise, piersici)
1/2 kg piscoturi
800 gr. frisca.
Preparare:
Se amesteca galbenusurile cu amidonul, cu zaharul si cu laptele, dupa care se dau la fiert( sa fiarba in clocot). Apoi se pune gelatina dizolvata si se mesteca , dupa care se da la racit. Dupa ce se raceste, se pune frisca (se opreste o cana pentru ornat tortul).
In crema se pune o cutie ananas, mandarine, caise sau piersici (scurse inainte). Se ia o tava de tort, se imbraca in piscoturi. Piscoturile se insiropeaza cu zeama de la compoturi. Peste piscoturi se pune crema obtinuta si se da la rece. A doua zi se rastoarna tortul si se orneaza cu frisca.