Ingrediente:
Blat:
8 oua,
2 cani zahar,
2 cani faina,
1 esenta rom,
1 plic zahar vanilat,
1 varf sare,
8 linguri ulei,
4 linguri apa si o lingurita otet
Crema:
un plic crema prajituri, cu trufe
un plic crema prajituri, cu vanilie,
500 ml lapte,
8 linguri zahar pudra,
un plic frisca,
150 ml lapte,
kiwi,
compot de ananas,
capsuni,
1 ciocolata cu lapte
Preparare:
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si galbenusurile se amesteca cu esenta de rom, zaharul vanilat, uleiul, apa si otetul (se pune otet pentru ca blatul sa fie pufos). Dupa care se amesteca intr-un castron mai mare albusurile spuma si galbenusurile si la urma se adauga si faina, cu grija sa nu faca cocoloase. Aluatul obtinut se pune la copt intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, tava dreapta sau rotunda, depinde cum vreti sa fie tortul. Coacere: 30-40 min.
Se coace la foc mic pana la crestere si usor rumenire, dupa care se mareste focul pentru a capata acea culoare usor aramie. Se verifica cu o scobitoare din cand in cand si este gata atunci cand scoateti scobitoarea curata din blat. Dupa coacere se lasa la racit si se prepara crema.
Crema: se bate fiecare plic de crema cu 250 ml lapte si 4 linguri zahar pudra si se da la racit (respectati instructiunile de pe plic).
Ansamblare: Preparati frisca asa cum scrie pe plic si o dati la rece. Blatul se taie in 3 parti, partea de jos se aseaza pe un platou sau tava si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop din compotul de ananas. Se pune crema de trufe, apoi blatul 2 care este insiropat cu cealalta parte de sirop din compot si crema de vanilie, dupa care se adauga blatul 3.
Peste blatul 3 se pune frisca si cu o spatula se niveleaza si pe margini, pana ce tortul este imbracat intr-o haina alba de frisca. Se aseaza fructele taiate feliute deasupra asa cum va doriti si se rade ciocolata peste tot tortul. Se lasa la frigider cam 2-3 ore inainte de consumare. Fructele pot fi proaspete sau din compot.