Tort

Ingrediente:

Blat:
100g unt,
100g zahar pudra,
150g faina,
50g amidon alimentar,
2 oua,
1 lingura coaja de lamaie,
1/2 pachet praf de copt,

Crema:
500ml lapte,
50g amidon,
2 galbenusuri,
1 pachet zahar vanilat,
150g zagar

Pt. ornat:
500g frisca,
diferite forme de zahar ars sau martipan

Preparare:

Blatul: se freaca zaharul cu untul si zaharul vanilat. Se adauga coaja de lamaie, ouale, faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta, apoi se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul incins la foc potrivit timp de 25-35 min.

Crema: se amestec amidonul cu galbenusurile, zaharul si putin lapte rece. Se adauga si restul de lapte caldut, apoi se fierbe la bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Cand se raceste se aromeaza cu zaharul vanilat.

Blatul de tort se taie indoua parti. Crema se pune intre cele 2 blaturi insiropate nu prea tare cu sirop de apa cu zahar si coaja de portocala. Se orneaza cu frisca si cu martipan si/sau zahar ars…la alegere. Mai poate fi ornat cu diferite fructe colorate peste care se toarta un strat subtire de gelatina.
Pofta buna!

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole