Ingrediente:
Blat:
100g unt,
100g zahar pudra,
150g faina,
50g amidon alimentar,
2 oua,
1 lingura coaja de lamaie,
1/2 pachet praf de copt,
Crema:
500ml lapte,
50g amidon,
2 galbenusuri,
1 pachet zahar vanilat,
150g zagar
Pt. ornat:
500g frisca,
diferite forme de zahar ars sau martipan
Preparare:
Blatul: se freaca zaharul cu untul si zaharul vanilat. Se adauga coaja de lamaie, ouale, faina amestecata cu amidonul si praful de copt. Se framanta, apoi se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul incins la foc potrivit timp de 25-35 min.
Crema: se amestec amidonul cu galbenusurile, zaharul si putin lapte rece. Se adauga si restul de lapte caldut, apoi se fierbe la bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Cand se raceste se aromeaza cu zaharul vanilat.
Blatul de tort se taie indoua parti. Crema se pune intre cele 2 blaturi insiropate nu prea tare cu sirop de apa cu zahar si coaja de portocala. Se orneaza cu frisca si cu martipan si/sau zahar ars…la alegere. Mai poate fi ornat cu diferite fructe colorate peste care se toarta un strat subtire de gelatina.
Pofta buna!