Bogat in microelemente esentiale, proteine si vitamine, tonul este recomandat in alimentatia sanatoasa.
Proteinele din peste sunt complete: ele contin toti aminoacizii indispensabili. Pestele contine pana la 27 grame de proteina in 100 grame de produs, uneori chiar mai mult decat anumite tipuri de carne de vita sau porc, in special tonul (27 grame proteine la 100 grame produs). Tonul poate fi consumat cu incredere si in curele de slabire, deoarece are mai putine calorii – 160 kilocalorii per suta de grame.
Minerale pentru nervi, muschi si oase
Multi oameni au auzit ca pestele contine mult fosfor. Intr-adevar, continutul de fosfor este ridicat: 300 miligrame de fosfor in 100 grame de ton. Asociat cu calciul, fosforul este indispensabil pentru mentinerea structurii oaselor. Tonul furnizeaza iod, necesar pentru fabricarea hormonilor tiroidieni. Iodul si hormonii tiroidieni sunt importanti pentru dezvoltarea creierului copilului si mentinerea unui ritm adecvat al cresterii organismului. Nu este de neglijat nici cantitatea de vitamine pe care le furnizeaza carnea de peste.
Tonul contine vitamina B6 (care faciliteaza sinteza lipidelor si a proteinelor), vitamina B12 („lupta' contra anemiei), vitamina D (esentiala pentru asimilarea calciului) si vitamina A (benefica pentru ochi si piele).
Aliment pe placul inimii
Corpul nostru este incapabil sa produca acizi Omega 3 de la sine, dar acestia sunt esentiali pentru buna functionare a organismului. Ei contribuie la prevenirea multor boli cardiovasculare, de pielie, inflamatii pulmonare si actioneaza pozitiv asupra fumatorilor si bolnavilor de astm. In plus, sunt esentiali in timpul sarcinii si alaptarii pentru dezvoltarea corecta a creierului si a organismului bebelusilor. Acizii grasi Omega 3 cresc energia fizica, maresc tonusul psihic si ajuta la lupta contra obezitatii.
Grasimile din peste – acizii grasi Omega 3 previn imbatranirea precoce si protejeaza sistemul nervos. S-a demonstrat ca in cazul copiilor, pestele stimuleaza dezvoltarea capacitatilor intelectuale, iar batranii care mananca peste de trei-patru ori pe saptamana sunt mai putin predispusi riscului de a suferi de boala Alzheimer. Aceasta, deoarece creierul, un organ vital al organismului uman, are nevoie pentru functionare de acizi grasi esentiali. Altfel spus, o dieta in care includem pestele stimuleaza buna functionare a creierului.
Consumul de Omega 3 este recomandat pentru toata lumea, in general, dar mai ales pentru acele persoane care consuma in mod obisnuit multe grasimi saturate si au un nivel ridicat de trigliceride in sange. De asemenea, este recomandat pentru femeile gravide.
Calvo ton este o sursa naturala de acizi grasi Omega 3!
Preturi recomandat : Calvo ton 4* 80 gr diverse sortimente – pret 16,99; Calvo ton 165 gr diverse sortimente – pret 6,99