Fructele dulci și carnea fac o combinație delicioasă, iar un astfel de meniu este bogat în proteine, dar și minerale și vitamine. Uite o rețetă ceva mai exotică, dar care îți va delecta simțurile: mușchiuleț de porc, cu pere și curmale.
Ingrediente pentru 2 porții:
- 300 g mușchiuleț de porc
- 3 pere, curățate de sâmburi și tăiate în jumătate
- o jumătate de cană de curmale
- 4 linguri ulei de măsline
- praf de nucșoară – după gust
- câteva fire de rozmarin
- brânză Roquefort (opțional)
- o jumătate de ceapă
Mod de pregătire:
Taie carnea felii și pune-o la călit, împreună cu uleiul de măsline și ceapa, într-o tigaie din teflon sau ceramică. Când își pierde culoarea roz și începe să se rumenească, adaugă apă (care să nu acopere carnea de tot), și curmalele, și mai lasă să fiarbă la foc mic (acoperind oala), timp de aproximativ 15 minute. Adaugă apoi și perele, praful de nucșoară și rozmarinul și mai lasă pe foc mic, amestecând ușor, timp de 3-4 minute, până când perele se înmoaie, dar nu se zdrobesc. Poți presăra puțină brânză Roquefort, pentru un plus de savoare.
foto Shutterstock