Supă-cremă de dovleac

Ingrediente:
• 500 g dovleac
• 3 căței de usturoi
• 1 ceapă
• 30 g de unt
• 500 ml supă de pui
• 150 ml lapte
• 3 vârfuri de cuțit nucșoară
• 1/2 linguriță piper alb
• 1 linguriță sos de soia
• sare, piper
pentru ornat: semințe dovleac, sos soia

Mod de preparare:
Curățati dovleacul și tăiați-l cubulețe, zdrobiți usturoiul și tocați mărunt ceapa. Toate acestea le sotați puțin în unt și apoi adăugați supa de pui, sare, piper, nucșoară și sos soia. Fierbeți până ce dovleacul s-a înmuiat bine, opriți focul și după ce s-a răcorit puțin, mixați bine. Adăugați laptele până ajungeți la consistența dorită și mai fierbeți pentru câteva minute.
Se servește cu crutoane.

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole