Ingrediente:
250g ton in ulei,
1 morcov,
3-4 catei de usturoi,
150-200g masline negre taiate,
4-5 linguri ulei de masline,
busuioc verde dupa gust,
100-150 ml suc de rosii,
sare si piper dupa gust
1pachet de spaghete.
Preparare:
Se pun spaghetele la fiert.Intre timp intr-o tigaie mai adanca se pune uleiul de masline inpreuna cu morcovul si cateii de usturoi taiati marunt si se calesc putin, apoi se adauga si maslinele negre taiate felii si se mai lasa sa se caleasca 2 minute.
Se adauga tonul si se mai lasa alte 2 minute si apoi se adauga sosul de rosii si se lasa sa fiarba pana la omogenizare, aproximativ 4-5 minute. Se aduga sarea si piperul impreuna cu spagetele fierte si se mai lasa sa fiarba putin, iar la sfarsit se adauga busuiocul verde tocat marunt. Se servesc calde.