Cand sunt bolnavi, copiilor le scade pofta de mancare, nu se odihnesc foarte bine si, in acest fel, sensibilitatea lor la factorii de mediu si virusi creste, transformand o simpla raceala intr-o afectiune cu complicatii.
Un copil care este stresat se imbolnaveste mult mai repede… La fel de important pentru sanatatea copilului este confortul lui psihologic.
„Daca cel mic nu se simte bine in preajma colegilor, daca nu-i place comunitatea sau ii este frica sa mearga la gradinita sau la scoala, va fi mult mai susceptibil de a contracta anumite boli.
Aceste motive de disconfort se constituie in factori de stres pentru copil, factori ce pot creste riscul de imbolnavire', ne atrage atentia dr. Cristina Bogdan.
Atentie, atunci cand intra in colectivitate, copiii trebuie sa fie sanatosi!
Cum curatam spatiile in care stau copiii
Medicul naturopat ne-a vorbit despre ingrijirea corecta a spatiilor in care stau copiii:
- incaperea trebuie sa fie aerisita, dar copiii nu trebuie sa stea in curent – este recomandata instalarea aparatelor de sterilizare a aerului
- pentru dezinfectarea aerului se pot utiliza, in vaporizatoare, uleiurile esentiale de eucalipt, pin, lamaie sau lavanda
- este contraindicata pulverizarea de solutii chimice, cum sunt odorizantele de camera
- pentru curatarea suprafetelor, a masutelor si a scaunelor din incaperile in care stau copiii, pot fi folosite uleiurile de lamaie, eucalipt, cimbru, care au un puternic efect antibacterian, in amestec cu apa.
Aceste solutii naturale sunt foarte bine tolerate de copii, nu au potential alergogen si sunt o alternativa sanatoasa la substantele chimice si detergentii folositi in mod curent in scoli si gradinite.
Text: revista Baby; Foto: Dreamstime.