Stresul este periculos in viata de zi cu zi, insa pentru femeile insarcinate este si mai daunator.
Este important sa stii ca acesta poate avea efecte secundare periculoase asupra fatului, de aceea este esential sa il reduci cat poti de mult prin cateva masuri sigure in aceasta perioada.
Care sunt cauzele stresului?
Sarcina aduce cu sine o multitudine de schimbari fizice si psihice la care organismul viitoarei mamici este supus. De la greturile de dimineata, pana la kilogramele in plus si complicatiile care pot aparea pe parcursul celor noua luni, toate au un impact considerabil asupra starii emotionale a femeii insarcinate. Pe langa acestea, stresul din timpul sarcinii este cauzat si de factori precum:
Schimbarile hormonale care au loc in organism odata cu instalarea sarcinii se numara printre principalele surse de stres.
Teama de a nu avea o sarcina cu probleme se manifesta in cazul tuturor femeilor insarcinate, care din dorinta de a avea o sarcina usoara si un copil sanatos ajung sa se ingrijoreze nejustificat in legatura cu evolutia normala a fatului.
Schimbarile fizice sunt o sursa semnificativa de stres in timpul sarcinii, mai ales daca obisnuiesti sa acorzi o atentie sporita siluetei tale.
Responsabilitatile pe care le presupune aducerea pe lume a unui bebelus contribuie semnificativ la accentuare tensiunii si a starii de incordare a gravidei.
Care sunt simptomele stresului in sarcina?
- Insomnie;
- Oboseala;
- Concentrare scazuta;
- Anxietate;
- Hipertensiune arteriala;
- Dureri de cap
Page: 1 2