Au fost zile in care nu aveai nici urma de celulita: nici pe coapse, nici pe fund, nici pe gambe si nici pe glezne si genunchi.
Dar au venit peste tine pubertatea, apoi pilulele contraceptive, o sarcina sau chiar mai multe, hormonii si s-au rasculat, si uite asa ai inceput sa retii apa in tesuturi.
Nu a mai trecut mult timp si nesuferita de celulita si-a facut aparitia. Ce crezi? Oare povestea noastra despre celulita are un happy-end?
Trebuie! Industria cosmetica abordeaza azi celulita la toate nivelurile: de la creme, lotiuni si geluri, la scruburi, serumuri si plasturi. Toate au acelasi scop: sa te scape de excesul de lichide din tesuturi.
Scruburi si lotiuni abrasive
Pielea are nevoie de exfoliere pentru ca toxinele sa poata fi eliminate. Este important sa alegi produse cu dubla actiune: de exfoliere, dar si de catifelare.
Asadar, maseaza bine locurile atinse de celulita si executa miscari circulare. Energice, dar nu dure. Ar fi bine sa faci aceasta actiune ajutata de o manusa de lufa (burete natural) sau de o perie speciala, de masaj.
De ce apare celulita?
Aparitia celulitei este favorizata de cauze clare si concrete. Ea se formeaza in urma stocarii excesive a grasimilor in straturile adanci ale pielii, dedesubtul tesutului conector.
Este deja cunoscut si faptul ca, intr-o anumita masura, celulita este provocata si de o dieta dezechilibrata si de lipsa miscarii constante. Dar pielea cu aspect de portocala are si alte cauze: stocarea grasimilor si a limfei, controlata de hormoni. Dar si cauzele genetice sunt de luat in considerare.
Porneste la atac!
Celulita nu trebuie lasata sa se „odihneasca. Trebuie masata, hidratata, „atacata. Cele mai la indemana si de nelipsit din arsenalul de lupta trebuie sa fie lotiunile si cremele.
De ce trebuie sa insisti? Pentru ca lotiunile de azi contin ingrediente active si extracte de plante care tonifiaza si stimuleaza pielea. Hidrateaza-ti pielea.
Lasa comoditatea deoparte si pune mana pe crema in fiecare zi. Lotiunile contribuie la redarea fermitatii, imbunatasesc elasticitatea pielii si stimuleaza lipoliza (degradarea grasimilor). Cu putina atentie, vei obtine rezultate surprinzatoare in lupta anticelulita.
Tipuri de celulita
Conform studiilor medicale, celulita are patru stadii (Scala Nürnberger – Müller, numita dupa doctorii care au creat-o):
Stadiul 0 – Pielea nu are gropite atunci cand o ciupesti. Daca faci parte dintre cele 10% femei cu stadiul 0, atunci esti o fericita.
Stadiul 1 – Gropitele sunt vizibile chiar si atunci cand nu strangi pielea intre degete.
Stadiul 2 – Gaurile si cutele pielii se pot observa destul de usor cand stai in picioare.
Stadiul 3 – Celulita sipa! Ai cute si valuri pe piele, indiferent daca stai in picioare sau culcata.
Substantele care lupta impotriva celulitei sunt prezente in scruburi, geluri de corp, uleiuri si lotiuni. Scopul lor declarat? Sa iti daruiasca o piele perfecta.
Serumuri si plasturi
Extrem de concentrate in cofeina si ingredienti activi, serumurile anticelulita sunt solutii-expres, care dau rezultate in timp scurt. Si tu vrei rezultate imediate, nu? Serumurile intra rapid in piele si ataca celulele adipoase.
Cum functioneaza? Topesc grasimea! Alterneaza-le cu geluri si cu scruburi anticelulitice. La randul lor, plasturii bogati in L-Carnitina ataca celulele adipoase si asigura distribuirea in mod continuu a moleculei care converteste acizii grasi in energie.
Foto: Octav Nitu