Ingrediente:
500 g filede peste,
50 g icre,
50 g franzela,
150 ml ulei,
150 g ceapa,
1 g sare de lamaie,
50 g masline,
4-5 castraveti murati,
100 g morcovi,
100 g telina,
15 g zahar,
50 ml otet,
20 g unt,
100 g maioneza,
2 legaturi de patrunjel verde,
sare, scortisoara si enibahar dupa gust
Preparare:
Se pun la fiert otetul indoit cu apa, zaharul, scortisoara si enibaharul. Intre timp se curata pestele de piele si oase. Se scot fileurile si se aseaza intr-un vas. Peste ele se toarna otetul racit si 50g ceapa curatata si taiata marunt. Se lasa sa se marineze cateva ore.
Se curata restul de ceapa, morcovii, telina si castravetii, se taie jullien, se da un praf de sare si piper. Se amesteca bine si se lasa sa se inmoaie. Icrele se prepara cu franzela inmuiata, ulei si sare de lamaie. Fileurile se ruleaza pe deget, se fixeaza cu o scobitoare si se umplu cu icre cu un sprit cu taietura mai mare.
Pe fiecare rulou umplut se aseaza cate o jumatate de maslina care se orneaza cu spuma de unt. Legumele amestecate cu maioneza si, dupa gust, cu mustar si patrunjel verde tocat, se pun langa rulouri.