Ingrediente:
● un kg de piept de pui
● sare
● piper
● cimbru
● rozmarin
● o căpăţână de usturoi
● 50 g de unt
● 50 ml de vin alb
● o lingură de miere
● zeama de la o lămâie
Pentru umplutură:
● 3 morcovi
● 150 g de mazăre fiartă
● 3 ouă
● 3 linguriţe de pesmet
● 50 g de unt
Mod de preparare:
Se desface pieptul de pui, se bate cu ciocanul de sniţele, se condimentează cu sare şi cu piper şi se unge pe toată suprafaţa cu unt. Se presară rozmarin, cimbru şi usturoi pisat şi se rulează. Se stropeşte totul cu vin şi zeamă de lămâie, se unge cu miere şi se lasă la macerat cam două ore. Se curăţă morcovii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot, se taie mărunt apoi se amestecă cu mazărea şi ouăle bătute. Se scoate carnea, se presară pesmet pe ea, se întinde amestecul de legume cu ou şi se rulează. Se aşază într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt, se crestează din loc în loc la suprafaţă şi se bagă la cuptor, la foc potrivit.