Ingrediente:
Aluat:
1 kg biscuiti,
8 albusuri,
6 linguri cacao,
150 g zahar,
350 g numa macinata,
rom,
o cana cu apa.
Crema:
8 galbenusuri,
250 g unt,
150 g zahar,
vanilie.
Preparare:
Se macina biscuitii si se amesteca cu nuca. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga apa si cacao. Aceasta compozitie se framanta cu biscuiti si nuca pana se obtine un aluat ca la salamul de biscuiti (daca biscuitii au fost tari se mai adauga apa la framantat). Materialul obtinut trebuie sa fie usor de modelat. Se imparte aluatul in doua si se intind pe folie de plastic doua foi de cam 2 cm grosime.
Se fierb galbenusurile, se lasa la racit si se curata de pielita subtire de deasupra, apoi se paseaza foarte bine. Se freaca untul cu zahar si vanile pana devine o spuma si se amesteca cu galbenusurile pasate. Se ung foile cu crema si se ruleaza cu ajutorul unei foliilor de plastic. Se da la rece cam 2 ore inainte de servire.