Sunt mulți părinți care au dificultăți atunci când trebuie să-și convingă copiii să mănânce legume.
Chef Florin Dumitrescu, tată a două fetițe – Ava (7 ani) și Mia (5 ani) -, a găsit o metodă inedită pentru a-și face micuțele să accepte legumele fără mofturi.
Chef Dumitrescu are o rețetă delicioasă de chifteluțe, special concepută pentru copiii care nu vor să mănânce legume. Juratul de la Chefi la cuțite’ pune o mulțime de legume proaspete în compoziția clasică de chiftele, iar în felul acesta le face pe fete să învețe să mănânce sănătos.
Cum prepare Chef Florin Dumitrescu chifteluțele cu legume pentru copiii mofturoși
Ingrediente (4 porții):
100 g broccoli proaspăt
100g fasole verde conglată
100 g mazăre congelată
50 g sparanghel proaspăt
25 g usturoi
80 g unt
1 caserolă baby spanac
90 g parmesan
Citește și: Budincă de orez cu lapte, după rețeta Dianei Bart
200 g carne tocată
100 g dovecei
1 legătură pătrunjel
2 ouă
150 g morcovi
200 g cartofi
1 ceapă
1 legătură mărar
Citește și: Carmen Brumă: Rețeta de brioșe cu brânză pentru copii mofturoși
Mod de preparare:
Legumele se spală bine și se curăță. Se toacă mărunt usturoiul și borcolli. Untul se topește într-o tigaie și se călește un pic usturoiul, după care se adaugă mazarea, fasolea, broccoli si sparanghelul. Se sotează bine, se acoperă tigaia cu un capac și se lasă la fiert 5 minute. Legumele gătite se scot pe o farfurie.
Pătrunjelul, mărarul și ceapa se toacă mărunt. Se rade dovlecelul pe răzătoarea fină și se scurge de apă. Morcovii și cartofii se dau și ei prin răzătoare. Se amestecă toate ingredientele cu ouăle bătute, sare, piper și parmezanul ras. Se formează chifteluțele și se pun în cuptorul încins, la 170 de grade Celsius, pentru 40 de minute. Se servesc cu o salată de baby spanac. Poftă bună!
Foto – Facebook