Natura ne-a pus la îndemână fructe, legume, plante, care pot deveni toate remedii naturiste pentru copii. Uite ce poți să tratezi fără medicamente. Ține cont însă că înainte de administrarea oricărui remediu naturist, trebuie să te consulți și cu medicul pediatru care are în supraveghere copilul.
- Are nasul înfundat – poți apela la levănțică. Se pun două picături de ulei în 2 litri de apă fierbinte, se fac inhalații.
- Probleme de digestie? Le rezolvă busuiocul.
- De neplăcutele simptome care însoțesc răceala și gripa îl scapă oțetul de mere. Tampoane cu oțet de mere în nas ajută imediat la desfundarea nasului, iar o frecție cu oțet de mere reduce febra rapid.
- Tot pentru febră și decondesgionarea căilor respiratorii sunt buni și cartofii cruzi. Dă pe răzătoarea mare 2 cartofi de mărime potrivită, pune-i într-o pânză deasă, fără să îi storci, și pune legătura pe gât sau piept.Poți adăuga și sare grunjoasă caldă, pentru un efect mai rapid.
- Entorsele și întinderile musculare pot fi tratate cu câteva felii de ceapă sau coji de portocale (partea albă a cojii), care se aplică pe zona afectată, reducând edemul.
- Pătrunjeul verde, strivit, este un tratament eficient pentru înțepăturile de insecte – el are rol antiseptic și cicatrizant.
De ce să ții cont:
Deși plantele au puteri vindecătoare, în anumite cazuri, ele pot funcționa doar ca adjuvant, nu ca tratament complet, medicația fiind necesară. Pe de altă parte, remediile naturiste nu pot fi aplicate bebelușilor, ci doar copiilor trecuți de un 1-2 ani.
foto Shutterstock