Termenul general de micoze se referă la boli produse de mai multe specii de microorganisme (fungi, mucegaiuri, levuri sau ciuperci microscopice), care se găsesc în mod natural în organismul nostru, care care, în anumite condiții, se înmulțesc peste măsură și produc infecții ale pielii si mucoaselor. Uite câteva remedii naturiste care te ajută să scapi de micoze.
Bicarbonat de sodiu
Prepară o pastă de bicarbonat de sodiu, dintr-o lingură de bicarbonat amestecat cu apă. Aplică pe locul afectat de micoze, lasă 15-20 de minute să acționeze, apoi clătește cu apă călduță. Șterge bine locul, prin tamponare, apoi pudrează cu făină fină de porumb.
Iaurt
Bacteriile acidului lactic funcționează ca un antibiotic natural și întăresc sistemul imunitar. Poți trata micozele aplicând, pur și simplu, puțin iaurt pe zona afectată. Lasă să se usuce (până se face o crustă), apoi clătește cu apă călduță.
Miere și ulei de pește
Scandinavii folosesc următoarea rețetă pentru a scăpa de micoze: amestecă miere cu polen pisat și cu ulei de pește, până obții o pastă omogenă, pe care o aplici pe locul afectat, de câteva ori pe zi, timp de 20 de minute.
Oțet de mere
Bogat în potasiu, magneziu, calciu, forfor, sulf, siliciu și fier, oțetul de mere este un remediu care te ajută să scapi de micoze – se cunfundă, pur și simplu, zona afectată (picioarele, mâinile) în oțet de mere.
Tinctură de leurdă
Dacă unghiile îți sunt afectate de micoze, le poți vindeca aplicând comprese cu tinctură de leurdă. Aplică tinctura, acoperă apoi zona (cu o folie alimentară din plastic), pentru ca alcoolul din tinctură să nu se evapore și lasă compresa sa acționeze timp de 2-3 ore pe zi. Tinctura distruge ciupercile parazite și favorizează creșterea unei unghii noi, neafectată de micoze.
foto Shutterstock