Ingrediente:
2,5 decilitri ulei,
2,5 decilitri bors,
300 gr. faina,
30 gr. drojdie de bere,
100 gr. zahar,
1 kg. mere,
1 lingurita scortisoara,
unt cat o nuca,
zahar pudra
Preparare:
Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framanta cu faina, obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa sa creasca, apoi se imparte in doua si se intind foi de marimea tavii in care se coace prajitura. Merele se curata de coaja si de samburi si se taie rondele nu prea groase. Tava se unge bine cu unt, se pudreaza cu faina, apoi se aseaza prima foaie de aluat, se inteapa din loc in loc cu o furculita (ca sa se poata coace bine), se presara cu zahar, se aseaza merele, se presara cu scortisoara si zahar, apoi se acopera cu a doua foaie, care, ca si prima, se inteapa din loc in loc cu furculita. Se da tava la cuptor la foc potrivit. In cca. 30-35 minute, prajitura este coapta.