Ingrediente:
2 kg de mere
1-2 pachete de biscuiti simpli
1l lapte
4 oua
1 cana de zahar
1 cana de faina
2 plicuri zahar vanilinat
un varf de cutit cu sare de lamaie
Preparare:
Biscuitii se aseaza in tava unsa cu putin ulei, merele rase se pun peste biscuiti si se dau la cuptor pentru maxim 5 min. Intre timp pe foc se face crema. Se ia 1/2l de lapte, se fierbe cu zaharul si cu zaharul vanilinat, se da la racit, dupa care se pun galbenusurile si se amesteca. Albusurile se pastreaza pentru final.
Celalalt 1/2 l de lapte se amesteca cu o cana de faina pana se dizolva bine, dupa aceea se amesteca cu compozitia de mai sus. Toata aceasta se pune pe foc pana se face o crema, avand grija sa nu se prinda de cratita. Dupa ce s-a ingrosat, se toarna fierbinte peste mere. Peste crema se pun albusurile batute spuma, cu 2-3 linguri de zahar si un varf de cutit cu sare de lamaie. Se da la cuptor pana se rumeneste.