Ingrediente:
Blat:
2 cani mere rase
2 cani zahar
2 cani faina
3 oua
1 lingurita bicarbonat alimentar
2 linguri lapte
Glazura:
1/2 pachet unt
10 linguri lapte
10 linguri zahar
2 linguri cacao
Preparare:
Se rad merele fara coaja, se amesteca cu zaharul, faina, galbenusurile, lapte si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se inglobeaza in restul compozitiei. Se tapeteaza o tava cu unt si faina si se rastoarna compozitia. Se baga in cuptorul incins in prealabil. Se verifica sa nu fie crud in interior. E gata cand capata o culoare maronie.
Pentru glazura se pune la foc mic laptele cu zaharul si cacao; dupa ce s-a topit zaharul se adauga untul si se da in 2-3 clocote. Se glazureaza prajitura cat e calda, se taie in forma dorita dupa racire totala. Pofta buna tuturor!