Ingrediente:
Pentru blat:
100 g unt topit,
10 biscuiti digestivi sfaramati,
1 lingura zahar tos
Crema:
1 kg de branza dulce,
250 g zahar tos,
3 linguri de faina,
esenta de vanilie,
1 lingurita suc de lamaie,
coaja rasa de la o lamaie,
3 oua mari plus 1 galbenus,
300 ml smantana,
1 varf cutit sare
Toppingul de smantana:
150 ml smantana,
1 lingura zahar alb tos,
2 lingurite suc de lamaie
Preparare:
Se incinge cuptorul foarte bine, se aseaza hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde. Pentru pregatirea blatului, se topeste untul, se amesteca biscuitii cu zaharul, pana se topeste zaharul. Amestecul se pune pe fundul tavii si se preseaza, se tine 10 minute la cuptor si se raceste apoi.
Pentru a pregati umplutura se mareste temperatura cuptorului. Se pune branza dulce intr-un castron si se amesteca cu mixerul la viteza mica. Se adauga treptat zaharul, faina, putina sare. Se adauga treptat vanilia si sucul de lamaie. Totul se amesteca cu mixerul, pana se omogenizeaza.
Se pregateste tava pentru umplut, se unge bine si se pune hartia de copt pe fund. Se toarna umplutura in tava si se pune la foc, 25 minute. Se scoate si se da la racit, moment in care prajitura s-ar putea sa capete o crusta crocanta.
Se prepara prin amestecare toppingul, din smantana ramasa si se toarna peste prajitura. Se acopera prajitura si se da la frigider, cca 8 ore. Se desprinde prajitura din tava cu cutitul, se aseaza pe o farfurie si se despride hartia.