Ingrediente:
2 picioare de porc,
1/2 cap de porc,
rasol,
sorici,
foi de dafin,
boabe de ienibahar,
boabe de piper,
usturoi,
sare dupa gust.
Preparare:
Carnea se spala si se curata bine cu cutitul. Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge in bucati mai mici. Se asaza totul intr-o oala si se acopera cu apa de 4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasand sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea. Se acopera oala cu un capac.
Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase. Spre sfarsit se adauga mirodeniile. Se aseaza carnea pe fundul mai multor farfurii. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu zeama de carne. Se strecoara si se toarna zeama strecurata in farfurii peste carne. Se pune la rece sa se inchege. Piftia se serveste cu boia presarata deasupra.