Majoritatea parintilor trec prin experiente nu foarte placute atunci cand isi duc micutii la un cabinet de stomatologie, iar aceste experiente se datoreaza faptului ca specialistii pe care ii aleg nu sunt pregatiti sa trateze copilasii cu varste mici.
Astfel, majoritatea tratamentelor fara succes vor fi atribuite lipsei de cooperare a piciului, acestuia fiindu-i frica de aparatele din cabinet si de durere. Din acest motiv, o buna recomandare este sa optezi pentru cabinetul de stomatologie al unui medic pedodont, iar acesti specialisti pot fi disponibili in cadrul marilor clinici de stomatologie.
Dupa cum stii, primii pasi sunt cei mai importanti, asadar este necesar sa programezi o vizita la cabinet cat mai devreme, chiar daca micutul tau inca nu are o dantura completa. Desi dintisorii de lapte vor cadea incepand cu varsta de 6-7 ani, sanatatea acestora este la fel de importanta ca si cea a danturii permanente.
Varsta la care este recomandat primul control
Cei mai multi specialisti recomanda ca primul consult de stomatologie sa fie efectuat la aproximativ 6 luni dupa ce ii erupe primul dintisor copilului tau, insa obligatoriu inainte de 2 ani.
Cum alegi medicul potrivit?
Majoritatea parintilor aleg sa duca piciul la acelasi specialist in stomatologie la care merg si ei, insa acest caz este unul fericit numai daca respectivul medic are experienta in a lucra cu copiii foarte mici. O clinica moderna va avea, insa, si servicii dedicate de stomatologie pentru copii, pe langa echipamentul adecvat tratarii micutilor.
Astfel, prima si cea mai importanta vizita va fi la un medic pregatit special pentru tratarea piticilor, iar copilasul tau va putea lua totul ca pe un joc, o aventura care incepe intr-o sala de asteptare plina cu jucarii.
Cum se desfasoara primul consult?
Prima vizita la cabinetul de stomatologie pentru copii este, de obicei, scurta si informala. Medicul face cunostinta cu piciul si, in functie de varsta copilului, se va impune si un scurt control. Stomatologul se va asigura ca cel mic interpreteaza aceasta experienta ca pe o distractie, asadar nu vor aparea nelinisti la urmatoarele vizite.
Pe durata controlului, medicul va verifica starea gingiilor, a maxilarului si va identifica eventualele carii in curs de formare. Pe langa aceasta, specialistul in stomatologie pentru copii iti va da cateva recomandari referitoare la tehnicile si metodele de mentinere a sanatatii orale, obiceiurile nesanatoase, alimentatia potrivita si alte detalii de interes din perspectiva stomatologica.
Cum trateaza parintii prima vizita cu micutul la dentist?
Dentistul va va intampina cu prietenie si va crea o atmosfera de joaca, motiv pentru care si tu va trebui sa intri in aceasta stare. In cazul in care vei fi nervos sau ingrijorat, vei transmite aceeasi stare copilasului, iar acesta va fi cuprins de teama si nesiguranta. In momentul primei vizite la cabinetul de stomatologie, micutul nu are o parere negativa deja formata despre tratamentele de acest tip, asadar nu contribui la formarea acesteia. Pentru juniorul tau, intalnirea cu medicul stomatolog poate insemna anticiparea durerii dentare sau o aventura distractiva pe scaunul cu suspensie.
Cat de frecvent trebuie sa mergeti la cabinet?
In functie de fiecare caz, medicul specializat in stomatologie pentru copii va programa si urmatoarea intrevedere. Atat timp cat nu exista probleme mari in dezvoltarea dintisorilor celui mic, vizitele la dentist se vor realiza o data la 6 luni.
Vrei sa pasesti intr-un cabinet de stomatologie pregatit sa trateze in cele mai bune conditii chiar si cei mai neastamparati copii? Efectueaza acum o programare in cadrul clinicii Dental Excellence si vei avea acces la un specialist in pedodontie, o zona speciala de asteptare, un cabinet amenajat exclusiv pentru copii si cele mai bune tehnici si aparate care sa asigure un tratament rapid, eficient si nedureros!