Nu toate nasterile incep si progreseaza asa cum ar trebui si ar putea fi nevoie de o interventie medicala pentru a ajuta la nasterea copilului.
Exista posibilitatea ca medicul sa iti recomande inducerea travaliului, de obicei cand exista un risc pentru tine si bebe.
Motivul cel mai des intalnit pentru inducerea travaliului este depasirea termenului.
La una / doua saptamani de la data estimata a nasterii, placenta ar putea sa nu mai functioneze corespunzator, caz in care bebe ar putea primi mai putin oxigen si substante nutritive.
Exista mai multe modalitati prin care medicul poate provoca travaliul : poate efectua o desprindere a membranelor, poate administra prostaglandine pe cale vaginala sau poate rupe membranele. Daca membranele s-au rupt de la sine sau daca se afectueaza o rupere artificiala a acestora, ti se va administra sintocinon.
Desprindere a membranelor
Aceasta procedura este efectuata tuturor femeilor cand ajung la data estimata a nasterii.
Medicul introduce degetul cu manusa in col si separa membranele de partea inferioara a uterului. Scopul acestei proceduri este de a grabi travaliul, fiind extrem de eficienta.
Folosirea de prostaglandine
Organismul tau produce, in mod natural, diferite tipuri de prostaglandine, unele destul de importante in stimularea modificarilor colului uterin si in contractiile uterului. Inainte de inceperea travaliului, colul devine mai moale si incepe sa se scurteze si sa se deschida.
Modalitatea cea mai des intalnita prin care ti se pot administra prostaglandine este prin vagin. Medicul se va asigura ca bebelusul este bine, monitorizandu-i ritmul cardiac timp de 30 de minute. Apoi va face un control vaginal pentru a stabili daca ti se poate induce travaliul.
Prostaglandinele sintetice pot fi administrate sub forma unor tablete sau a gelurilor vaginale.
Cand colul uterin s-a scurtat suficient se rup membranele. Daca ruperea membranelor nu este posibila, este posibil sa ti se administreze inca o doza de prostaglandine.
Ruperea artificiala a membranelor
Una dintre cele mai utilizate medote de inducere sau de intensificare a travaliului este ruperea artificiala a sacului de lichid amniotic care inconjoara fatul. Aceasta operatie se numeste rupere artificiala a membranelor sau amniotomie.
Un instrument de plastic, lung de 25 cm, avand la capat un carlig care seamana cu o croseta, este introdus in colul uterin, este agatat cu grija sacul amniotic si apoi este tras usor pentru a permite lichidului amniotic sa se scurga afara. Aceasta procedura ajuta la sporirea nivelului de prostaglandine, care vor grabi travaliul.
Page: 1 2