O rețetă de supă de linte, care va plăcea întregii famii, de la mic la mare.
Poate tu nu știai asta despre linte, dar ea este foarte bogată în proteine, fibre, fier și alte minerale, esențiale pentru sănătate.
Se recomandă să introduci linte în meniurile tale și când treci printr-o perioadă mai solicitantă fizic și psihic, ea fiind bogată în magneziu și zinc.
Ingrediente pentru 4 porții de supă de linte
- 2 cești de linte roșie
- o roșie
- 12 morcovi mici (baby carrots) sau 2 morcovi mari
- 3 cartofi
- o jumătate de ceapă roșie
- chimen și coriandru măcinat – un vârf de linguriță
Mod de preparare:
- Clătește boabele de linte, taie fin morcovii și cartofii și pune ingredientele într-o cratiță, la foc mediu.
- Lasă-le să dea în clocot, apoi acoperă oala și redu focul, lăsând să fiarbă încet, cam 20 de minute, până legumele devin moi.
- Taie și roșia în felii, pe care le pui în oală, adaugând apă, dacă s-a evaporat prea multă.
- Poți servi supa ca atare sau poți folosi un blender, pentru a pasa lintea și a obține o delicioasă supă-cremă de linte.
Poftă bună!
foto Shutterstock