Bogaţi în fibre sănătoase şi substanţe nutritive, fulgii de ovăz combinaţi cu fructe constituie un mic dejun delicios pentru bebeluşul tău.
Încearcă să pui în fulgii de ovăz o banană zdrobită.
Poţi înlocui merele rase din această reţetă cu pere coapte.
Ingrediente:
- 1 măr dulce
- 100 g fulgi de ovăz tradiţionali
- ¼ linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Curăţă mărul şi dă-l pe răzătoarea mare.
Într-o cratiţă, fierbe 500 ml apă. Adaugă fulgii de ovăz, mărul ras şi scorţişoara. Lasă la fiert, la foc potrivit, până când fulgii încep să se umfle, circa 5 minute. Ia cratiţa de pe foc şi lasă-i să mai stea, până se fac groşi şi cremoşi, circa 10 minute. Adaugă suficientă apă sau lapte, pentru a ajunge la consistenţa potrivită pentru bebeluşul tău. Lasă la răcit.
Foto: shutterstock.com