Ingrediente:
– 2 linguri cimbru
– 1/2 lingurita piper de Cayenne
– 700 g pulpa de miel
– 50 g unt
– 100 ml vin alb, sec
– 200 g cuscus
– 2 linguri ulei de masline
– 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
– 3 linguri menta proaspata, tocata
– 6 fire ceapa verde, tocata
– sucul de la 1 lamaie
Preparare:
1. Amesteca intr-un bol mic cimbrul, piperul de Cayenne, un praf de sare si piper negru. Asaza carnea pe o plansa si presara uniform amestecul de condimente. Intr-un vas, topeste untul pana cand incepe sa se rumeneasca si dispare spuma, iar apoi rumeneste carnea uniform, pe toate partile (operatiunea dureaza 10-12 minute).
Micsoreaza flacara, adauga 100 ml apa si acopera vasul cu un capac. Dupa 5 minute intoarce carnea, iar dupa alte 5 adauga vinul. Continua procedeul pana cand friptura se fragezeste, adaugand apa, daca lichidul scade.
2. Intre timp, pune cuscusul intr-un bol larg si toarna deasupra 300 ml apa clocotita, in care ai adaugat 1 lingurita de sare. Adauga uleiul si lasa sa stea timp de 3 minute. Afaneaza cu furculita si adauga verdeata, ceapa si sucul de lamaie. Taie friptura felii si serveste cu garnitura de cuscus.