Ingrediente:
1 kg de pulpe de pui dezosate,
sucul si coaja tocata de la 1 lamaie verde
1 lingura de ulei de susan sau floarea soarelui
2 linguri de sos de soia
2 linguri de usturoi tocat marunt
1 lingurita de ardei iute tocat (la borcan sau proaspat)
3 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
3 linguri de unt de arahide
1/4 lingurita de ghimbir macinat
1/4 lingurita de boia iute
sare si piper negru, proaspat macinat
Preparare:
Taie puiul in cubulete de vreo 4 centimetri (cat sa incapa pe frigarui). Amesteca puiul cu celelalte ingrediente si pune la marinat peste noapte. Cand esti gata sa te apuci de gratar, scoate carnea din marinata si pune marinata la fiert cam 1 minut. Pune carnea pe frigarui si pune pe gratar (cam la 15 centimetri distanta de jar) stropind-o cu sos si intorcand-o la fiecare 2-3 minute pana cand s-a rumenit uniform si este bine facuta (cam 10-12 minute in total). Poti folosi marinata fiarta ca sos pentru carne.