Ingrediente:
700 g fileuri de peste
2 morcovi
1 praz
100 g ciuperci
100 ml vin alb
50 ml Vermut
150 ml smantana
coaja rasa de lamaie
sare
piper
Preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Spala morcovii si prazul, curata si taie in julien fin (fasii subtiri) si pune-le in tigaie. Curata ciupercile, taie-le felii si adauga-le in tigaie. Peste legume toarna apoi vinul alb si vermutul, da intr-un clocot, apoi lasa sa fiarba la foc mic inca 2 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Legumele trebuie sa fie consistente, nu moi. Apoi, legumele se dispun intr-o forma termorezistenta. Fileurile de peste se condimenteaza cu sare si piper, se ruleaza si se aseaza peste legume. Amesteca smantana cu coaja rasa de la lamaie si toarna peste fileurile de peste. Acopera vasul cu capac sau cu folie de aluminiu si da la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 15-20 minute.