Ingrediente:
– 600 g pepene galben,
– 500 g file de peste,
– 1 lingura miere,
– 100 ml vin alb,
– coaja rasa si sucul de la o lamaie,
– 200 ml frisca de gatit (nebatuta),
– 4 linguri ulei;
Garnitura:
300 g telina ( tulpini ),
50 g unt,
2 pungi orez,
2 lamai pentru ornat
Preparare:
1. Pepenele galben se taie in doua , se indeparteaza samburii si coaja si se taie miezul in bucati.
2. Pestele se spala , se sareaza si se lasa 10 minute.
3. Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4. Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea, putina sare, vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic cca.8-10 minute. Se adauga frisca nebatuta, se lasa sa clocoteasca ,apoi, cand sosul s-a racit , se amesteca cu blenderul. In sos se adauga coaja de lamaie si restul de miez de pepene. Din nou se pune pe foc si se da in clocot.
5. Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet (20-22 minute).
6. Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7. Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.