Ela Crăciun: De ce nu este bine ca mamele să doarmă cu bebelușul

Multe mămici aleg să doarmă în pat cu bebelușul lor atunci când se întorc de la maternitate. Însă acest obicei nu este recomandat de medici. Ela Crăciun a explicat, în noua sa carte, „12 luni fără griji’, ce pericole prezintă această practică.

Ela a vorbit din propria ei experiență și a întrebat medicii pentru a afla răspunsul la întrebarea: „Este bine să dorm cu bebelușul în pat?’

Încă de când eram însărcinată am știut că Nicholas urmează să aibă camera lui. Atât pentru bebeluș, cât și pentru părinți, e mult mai bine ca acesta să doarmă singur. În felul acesta nu se va trezi din cauza zgomotelor, se va odihni mai bine pentru că îi vom seta o rutină corectă și va deveni un copil independent’, a afirmat bloggerița.

Procedăm cum ne este mai ușor. Primele două săptămâni sau prima lună de viață putem să dormim în aceeași cameră cu el. Ar fi bine ca un copil care doarme liniștit să doarmă în pătuțul lui, astfel încât și mama să se odihnească pentru că perioada de oboseală de după naștere este impresionantă și marea majoritate a mămicilor nu se așteaptă să fie chiar atât de rău și atunci somnul nu mai are aceeași calitate și cantitate ca anterior nașterii‘, a mai spus ea.

De asemenea, Ela Crăciun a precizat că somnul este foarte important pentru lactație.

Dacă nu reușim să ne odihnim nu producem suficient lapte pentru ei‘, a precizat vedeta.

Varianta este de a dormi în aceeași cameră cu bebelușul, bebelușul în patul lui. Sunt multe mămici pe care operația de cezariană le împiedică în primele zile să facă efort, au dureri mai mari și le e greu să se deplaseze, dar pentru că eu am născut natural nu am avut dificultăți, mi-am revenit repede și nu am avut o problemă în a mă ridica noaptea din pat și a ieși din cameră ca să alăptez copiii‘, a subliniat Ela Crăciun.

Aceasta a povestit că toți cei trei copii ai ei au dormit încă de la naștere în camera lor.

Medicul lui Alex de acum 13 ani m-a sfătuit să fac lucrul acesta și pentru mine a fost cea mai bună alegere.  De la început am avut monitor în care i-am văzut. Dacă ești un părinte mai speriat, ai această posibilitate de a vedea copilul prin videomonitor chiar și atunci când nu e lângă tine’, a afirmat Ela.

Din ce mai știu de la prietenele mele, cele 2 luni cât e recomandat să faci cosleeping nu vor fi niciodată numai 2 luni, pentru că îți va fi foarte greu să renunți la asta. Îți va fi comod să ai bebelușul lângă tine și totodată, și el se va obișnui cu prezența ta și vei avea dificultăți în a-l obișnui să doarmă singur‘, a mărturisit ea în noua sa carte.

Sursă foto: PR

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole