Cui nu-i place orezul cu lapte? Fie că este vorba despre copii, fie că este vorba despre adulți, orezul cu lapte, aromat cu puțină vanilie sau scorțișoară este pe placul tuturor.
Dacă vrem însă o rețetă în care să îmbinăm două dintre cele mai apreciate gusturi ale copilăriei, adică mărul copt și orezul cu lapte, putem opta pentru un desert simplu și delicios, tortul de mere cu blat de orez cu lapte.
Este o rețetă ușor de realizat, un desert gustos, cu un aspect plăcut, foarte tentant pentru micuți.
Ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 1 cană de orez
- 3 linguri de zahăr brun sau miere
- 3-4 mere mari
- 3 ouă
- 1 baton de vanilie sau esență de vanilie
- 50 de g de nuci
- o linguriță de scorțișoară
Citește și: Desert sau mic dejun delicios, sănătos și rapid. Hrișcă sau bulgur cu iaurt și fructe
Desert sănătos, fără zahăr şi fără coacere
Desert sănătos: prăjiturele de ovăz cu caise uscate
Desert alb, fără coacere, gata în 10 minute
Mod de preparare
Se pun orezul și laptele la fiert, împreună cu două linguri și jumătate de zahăr și vanilia. După ce este fiert, punem merele curățate de coajă și tăiate felii se pun într-o crăticioară cu 1/2 lingură de zahăr sau miere și scorțișoare și se lasă câteva minute la foc mic, amestecând.
În timp ce ne ocupăm de mere, orezul are timp să se răcească un pic, înainte de a pune ouăle în el. Nu este nevoie să fie complet rece. Adăugăm gălbenușurile, amestecăm, și apoi adăugăm și albușurile bătute spumă. Omogenizăm și punem totul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Deasupra punem merele și nuca tocată mărunt.
Apoi se bagă în cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, până se rumenește la suprafață. Se poate servi și cald, dar este mult mai gustos rece.
Text si foto: Alina Serea